top of page

Vi är Lokalen.

Vi är ett gäng som älskar allt som rör mat! Från hur man tar hand om råvarorna, till hur det serveras och vad man dricker till! Vi tycker mat ska vara avslappnat och härligt och att råvarorna ska hålla högsta kvalité!

 

Självklart älskar vi veckoslutens puls när fredagsplocket, finmiddagen och gåbortpresenterna ska ordnas i Saluhallen! När tempot är högt, det skålas i serveringen och skratten avlöser varann.

Vi tycker samtidigt att det är väldigt trevligt om ni besöker oss i början på veckan. Varför? Jo, för då har vi ännu mer tid att låta er smaka och prova er fram bland våra delikatesser och hitta just era personliga favoriter. Kanske hittar du med en personlig guidning i vår butik, nya smaker som du inte ens visste att du tyckte om?

photobytrimmel-1367.jpg
photobytrimmel-1643.jpg

Hur det började

Det började med en liten hylla italienska delikatesser, som inte gick att finna någon annanstans i stan, inne på en ljuvlig innergård i stan. Alingsåsarna visade fin uppskattning men ville ha mer. I små steg utvecklade vi med chark, frukt- och grönt, surdegbred och mycket annat gott. Vid denna tidpunkt hade vi växt ur innergården och bestämde oss för att flytta ut på Kungsgatan och äntligen ha ett eget kök med servering och utvecklas ännu mer. Vi blev då Lokalen Alingsås Saluhall.

 

Det här var den korta versionen - vill du veta mer? Klicka här!

photobytrimmel-1643.jpg

Vision

Vår vision är att vara en plats där du ska kunna njuta av god mat på det sätt som passar dig. Vare sig du ska ha en bjudning hemma, äta en middag hos oss eller bara glida in på ett glas vin eller en kopp nyrostat kaffe så vill vi att du ska göra det till den bästa service du kan tänka dig.

jennie_och_henrik_grundare_av_lokalen.jpg.
photobytrimmel-1643.jpg

Vilka är vi?

Vi som startade Lokalen Alingsås Saluhall heter Jennie Andersson och Henrik Nilsson. När vi träffades jobbade vi med helt andra saker. Jennie har bland annat jobbat som visual merchandiser och butikschef. Henrik har jobbat som brandingenjör och civilingenjör i riskhantering. Till slut var tryggheten som anställningarna innebar inte tillräcklig för att hålla oss tillbaka.

 

I dag är vi ett stort härligt gäng med stor passion för det goda i livet! Med våra olika personligheter, kunskapsområden och erfarenheter skapar vi en plats där vi vill att alla ska känna sig varmt välkomna! Med hjärta och humor älskar vi att ge service i toppklass!

photobytrimmel-1643.jpg

Hur det började -
den långa versionen.

När vi, Jennie och Henrik träffades, så gick våra dejter oftast ut på mat. Antingen så sågs vi ute på någon restaurang eller så lagade vi nya recept tillsammans hemma.

 

Vår gemensamma passion för matlagningen mynnade ut i att vi startade varumärket Tranquilo Kitchen. Varumärket var initialt inriktat på utekök, men idag består det dessutom av stora pannor, stekpannor, grytor och mycket annat. Arbetet med varumärket sköttes då från köksbordet och vi hade båda heltids-jobb vid ”sidan om”. Jennie jobbade som butikschef på en skönhetssalong och Henrik som avdelningschef på ett större teknikkonsult-företag. Vid det laget behövde vi ett show-room så att vi kunde visa upp vårt sortiment för våra återförsäljare. Vi snubblade då på en ledig lokal på Alingsås mysigaste innergård. I samma veva kom vi i kontakt med en importör av italienska delikatesser av högsta kvalitet. Något sådant fanns inte i Alingsås så det blev ett enkelt steg att få in en hylla med olivoljor, bronsvalsad pasta och goda inläggningar. Där och då startade Lokalen. Responsen bland kunderna var fin, men vi fick ofta frågan om vi inte skulle ta

in ost också. Givetvis lyssnade vi på kunderna och ganska snart hade vi utökat med en ostdisk också. I denna veva tyckte vi att det saknades ett varumärke på marknaden. Det saknades svenska smaker av god kvalitet som samtidigt hade vackra förpackningar som passar i det moderna köket. Vi startade då varumärket Lokalens, vilket lanserades i januari 2019. Lanseringen gick toppen och varumärket Lokalens sålde tillsammans med Tranquilo Kitchen väldigt bra, till våra återförsäljare. Vi fattade då beslutet att säga upp oss och satsa helhjärtat på vårt företagande. Vi såg framför oss att vi var tvungna att fokusera på varumärkena och drömmen om att utveckla vår butik Lokalen fick läggas på paus.

Ganska snart kom pandemin och varumärkenas försäljning störtdök en period. Vi hade nu faktiskt chansen att satsa helhjärtat på butiken och vi utvecklade sortimentet med frukt & grönt, surdegsbröd och mycket mer. Kundernas respons var fantastik, men vi fick ofta höra att det hade varit väldigt trevligt om man kunde äta våra goda delikatesser tillsammans med ett gott glas i våra lokaler. Vi kände då att vi hade växt ur innergården och flyttade ut till Kungsgatan i hjärtat av Alingsås och utvecklades till Lokalen Alingsås Saluhall.

Hur det startade - den långa versonen
bottom of page